neděle 12. července 2009

Prázdniny - den 12.

Dvanáctka. Mé oblíbené číslo. Smůla jen, že den tomu nějak neodpovídal. Probudil jsem se kolem osmé hodiny a za boha se mi nechtělo z postele. Ne, ne a ne. :-) Stejně jsem šel. Ke snídani byl suchý rohlík, suchý kus vánočky a mokrý hrnek mléka. Následovala šipka do postele. Celkem zbytečná, jelikož mi došlo, že nemám umyté zuby a tak se šlo do koupelny a až poté do postele. Dočetl zbývající kapitolu z knihy a zaklapl ji. Jeden z mých zabíječů nudy padl a s ním i naděje na trošku zábavy.

Sedl jsem tedy k PC a tupě zíral na LCD panel. Občas prohodil pár slov někým na IM, ale to bylo asi tak vše. Hladina nudy byla na tak vysoké úrovni, že se
již nedala vydržet a tak jsem zapnul HP 6. Dohrál zbývající misi a konec. Další zábava pryč. Ani bych nečekal, že to bude tak krátká hra. Naštěstí už bylo 12 hodin a měl jsem jít na chatu na oběd. Už jsem na odchodu, jenže mě zdrží babička s Dájou. Prý ji mám pohlídat. No pouštím ji na zahradu, beru Arona na vodítko a jde se na oběd. Jídlo bylo něco ve smysl nudle, knedlík a zbytek mého včerejšího výtvoru. Vše spláchla medovina a den, sic stále nudný, již nebyl tak nesnesitelný. Pokecalo se a kolem druhé jsem vyšel zpátky domů. Cestou potkal Pala na motorce a ten mě zbytek cesty dovezl. Povídali jsme si u branky a vyměňovali si, co se komu stalo a jiné drby.

Když jsem konečně dolezl domů, tíha nudy mě přemohla a já usnul. Po probuzení sedl k PC a snažil se zabavit. Stahoval filmy, četl recenze, chatoval na I
M. Nic mě nedokázalo zabavit. Až najednou… Slečna H chtěla pomoci s instalací HP 6. Dobrá příležitost něco dělat. Dal se obraz z druhé obrazovky na Skype a jelo se (jelo by se). Rozbalit RARy, vytvořit virtuální mechaniku, zpustit keygen, nainstalovat, cracknout. Problém? RARy nešly dekomprimovat. Co s tím? Předpokládal jsem, že si s tím nejnovější TC poradí. No zře
jmě ne. Tak se stahoval WinRAR a DAEMON Tools. Po instal
aci chtěly Visty nečekaně restart. Nahodilo se znovu spojení na Skype a že by konečně? Stále ne. Chyba v archivu. Tak jsem si musel 750MB soubory sám stáhnout a vyzkoušet. Stená chyba i u mě. Co s tím? To jí mám dát jiné linky a bude to cucat celé znovu? To by se jí nechtělo. Vyzkoušel jsem u sebe i jiné komprimovací programy a nic.

Nakonec mi padlo oko na tlačítko „Repair“ ve WinRARu. Po nastavení všech parametrů se program pokusil o opravu poškozených archivů. No více méně úspěšně to dal. Tak a nyní vysvětlit slečně H, jak na to. Už předem mi bylo jasné, že asi nepůjde napsat „Dej to orpavit, naemuluj ISO, poté se program složkou Razor 1911 a máš to.“. Musel jsem říkat vše klik po kliku. Ona sice umí s PC „nadprůměrně“, ale prostě i tak. Kde je ten průměr v ČR, že? Většina lidí je ráda, že zmáčkne tlačítko na bedně a poté klikne na velké modré E a je na netu. Toto opakování, „Klik sem, klik tam.“, „Proč jsi na to klikla?“, „Sekla jsi to.“ mě zcela vyčerpalo. Už mi z toho začalo hrabat a byl jsem nervní z kdejaké blbosti, kterou udělala. Například, když měla otevřít jeden ze souborů, tak stačil dvojklik. Klikla na něj jednou jako označení, poté přejela myší na tlačítko otevřít. V tom si rozmyslela, že tlačítko otevřít asi není dost dobré pro otevření a místo aby alespoň ten enter zmáčkla, tak se pomalu šinula myší zpátky a klikala na soubor. Bylo to všechno zpomalené jak v Matrixu a mě už vážně málem přeskočilo.

Když se všechno nakonec povedlo a hra se nainstalovala, už jsem neměl ani sílu vysvětlit kam hodit crack. Naštěstí byl ke mně osud shovívavý a slečna H musela jet za „babičkou“. Sice jsem se poté nudil, ale alespoň při tom nepřišel o nervy. Prolézal jsem WF a hledal nějaké RPG u které bych se zabavil na delší dobu. Volba padla na The Lord of the Rings : the Return of the King. Sice poněkud starší, ale podle recenzí i tak dost dobré. No uvidím, co se z toho vyklube. Mezi tím jsem se rozhodl napsat další den a při tom pokecat se slečnou E.


btw: Nechápu proč mi H zakázala se dívat na Anděly a Démony a taky doufám, že si s tím psem dělala srandu.

Žádné komentáře: